Naturliga fläckborttagningsmedel – Ta bort fläckar på ett miljövänligt sätt

Att ta bort fläckar kan vara en mardröm, men det behöver inte vara det. Här är några naturliga fläckborttagningsmedel som du kan använda för att ta bort fläckar på ett miljövänligt sätt.

Att använda naturliga fläckborttagningsmedel är inte bara miljövänligt, utan kan också vara skonsamt för både kläder och hud. Här är några fler tips på naturliga fläckborttagningsmedel:

  • Bikarbonat och citronsaft: Blanda bikarbonat och citronsaft till en pasta och applicera på fläcken. Låt det sitta i ca 30 minuter innan du sköljer av med varmt vatten.
  • Vitvinsvinäger: Applicera vitvinsvinäger direkt på fläcken och låt det suga in i ca 10-15 minuter innan du tvättar som vanligt.
  • Salt: Strö salt på fläcken och pressa sedan på en citron eller lime över saltet. Låt det sitta i ca 30 minuter innan du tvättar som vanligt.
  • Majsmjöl: Strö majsmjöl över fläcken och låt det suga upp fläcken i ca 30 minuter innan du borstar bort det och tvättar som vanligt.

Kom ihåg att alltid testa på en liten del av tyget först och undvik att gnugga för hårt på fläcken då det kan skada tyget.