Hemmagjorda rengöringsmedel – Gör ditt eget ekologiska rengöringsmedel hemma

Att göra ditt eget rengöringsmedel är enkelt och ekonomiskt. Här är några recept på hemmagjorda rengöringsmedel som du kan använda för att hålla ditt hem rent och grönt.

Att göra egna rengöringsmedel är inte bara enkelt och ekonomiskt, det är också ett utmärkt sätt att undvika onödiga kemikalier i ditt hem. Här är några enkla recept på hemmagjorda rengöringsmedel som fungerar lika bra som de du köper i butiken:

  • Allrengöringsmedel: Blanda lika delar ättika och vatten i en sprayflaska. Tillsätt några droppar eterisk olja för en fräsch doft. Använd på köksytor, badrum, fönster och andra ytor som behöver rengöras.
  • Toalettrengöring: Blanda 1/2 kopp bikarbonat med några droppar eterisk olja och lite vatten för att göra en pasta. Applicera pastan på insidan av toalettens skål, låt sitta i 15 minuter och skrubba sedan rent.
  • Fönsterputs: Blanda 1/4 kopp ättika, 1/2 kopp alkohol och 2 koppar vatten i en sprayflaska. Spraya på fönstren och torka rent med en trasa eller tidningspapper.
  • Golvvård: Blanda 1/4 kopp ättika med 4 liter varmt vatten i en hink. Använd lösningen för att moppa golven. För extra rengöringskraft, tillsätt några droppar eterisk olja eller några matskedar citronsaft.

Genom att använda dessa enkla rengöringsmedel kan du hålla ditt hem rent och grönt samtidigt som du sparar pengar och undviker onödiga kemikalier.