Hemmagjorda rengöringsmedel för en Grönare Städning

Så här gör du dina egna enkla och ekologiska hemmagjorda rengöringsmedel som hjälper dig att minska din miljöpåverkan.

Att tillverka dina egna ekologiska rengöringsmedel är inte bara bra för miljön, det kan också spara pengar och minska mängden kemikalier du använder i ditt hem. Här är några enkla recept på hemmagjorda rengöringsmedel som är effektiva och miljövänliga.

  1. Allrengöringsspray med citron: Blanda lika delar vatten och vitvinsvinäger i en sprayflaska och tillsätt några droppar citronolja. Använd sprayen för att rengöra köksbänkar, kakel och andra ytor i ditt hem.
  2. Fönsterputsmedel med vinäger: Blanda 1 del vitvinsvinäger med 4 delar vatten i en sprayflaska. Spraya på fönstret och torka rent med en trasa eller tidningspapper för att få skinande rena fönster.
  3. Badrumsskum med bikarbonat: Blanda 1 kopp bikarbonat, 1/4 kopp citronsaft och 1/4 kopp ättika i en skål. Applicera blandningen i badkaret, duschen eller handfatet och låt det verka i några minuter innan du skrubbar och sköljer av.
  4. Möbelpolish med olivolja: Blanda 1 del olivolja med 1 del citronsaft i en skål. Doppa en trasa i blandningen och använd den för att polera trä- eller lädermöbler i ditt hem.
  5. Toalettrens med bakpulver: Strö bakpulver i toaletten och skrubba med en toaborste för att avlägsna smuts och obehagliga lukter. Skölj sedan rent med vatten.

Genom att göra dina egna rengöringsmedel kan du minska din miljöpåverkan och samtidigt få ett rent hem. Testa dessa enkla och effektiva recept och upptäck fördelarna med en grönare städning.