5 snabba eko städtips

Att hålla ditt hem rent och hälsosamt behöver inte innebära att du använder kemikalier som kan vara skadliga för både dig och miljön. Genom att använda naturliga ingredienser kan du få ett skinande rent hem utan att kompromissa med din hälsa. Här är några enkla och effektiva ekologiska städtips för att göra din städning mer miljövänlig.

 1. Citron för att rengöra ytor: Citron är en naturlig desinfektionsmedel och kan användas för att rengöra och fräscha upp olika ytor i ditt hem. Blanda citronsaft med vatten och använd det som en spray för att torka av köksbänkar, bord och andra ytor.
 2. Ättika för att ta bort kalkavlagringar: Ättika är ett utmärkt naturligt medel för att ta bort kalkavlagringar i badrummet. Blöt in en trasa i ättika och torka av kranar, duschväggar och toaletten för att få dem att glänsa.
 3. Bikarbonat som luktborttagare: Bikarbonat är en fantastisk luktborttagare och kan användas i kylskåpet, soptunnan eller i skor för att absorbera oönskade dofter. Strö lite bikarbonat på området och låt det verka över natten innan du dammsuger bort det.
 4. Mikrofibertrasor för dammtorkning: Mikrofibertrasor är miljövänliga och effektiva för att dammtorka olika ytor i hemmet. De fångar upp damm och smuts utan att behöva använda rengöringsmedel.
 5. Naturliga doftämnen: Undvik syntetiska doftljus eller luftfräschare och satsa istället på naturliga doftämnen som eteriska oljor. Använd en luftfuktare med eterisk olja eller gör dina egna doftpåsar med torkade örter eller blommor.

Genom att använda naturliga ingredienser och miljövänliga metoder kan du göra din städning mer hållbar och skapa ett hälsosamt hem för dig och din familj.

 • Diskborste i trä
  49 kr
 • Diskborste med knopp
  49 kr
 • Ättika ekologisk
  119 kr
 • Allrengöring ekologisk
  139 kr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.