Vi på Balanzen har en stark övertygelse om att allt man gör i livet kommer åter till oss likt en boomerang. Det du häller ut i våra hav får vi senare äta upp i vår fisk, det du skövlar får konskvenser. Livet är en cirkel och vi är alla en del av den, därför arbetar vi mycket med att ge tillbaka, stödja och uppmuntra olika projekt. Vår logo är även den en symbol för detta. Balanzen var det första företaget i Stockholm att erbjuda hemstädning till privatpersoner, vi var även det första städföretaget att erbjuda ekologisk städning. För oss har det alltid varit en självklarhet att bidra till en hållbar framtid och driva utvecklingen framåt. Först men inte störst.

Att städa med ekologiska och miljövänligare alternativ som bidrar till att minska vårt klimatavtryck är en del av vårt hållbarhetsarbete. Vi ser till helheten, hållbarhet innefattar så mycket mer. Att välja en ekologisk tjänst med Balanzen innebär att du väljer en tjänst som grundar sig på de tre grundpelarna för hållbarhet; ekonomiskt, socialt och miljömässigt ansvar. Ett konomiskt värde som skapas samtidigt som negativa effekter på miljön reduceras, mänskliga behov samt sociala rättigheter och mångfald respekteras. På Balanzen ser vi till helheten när det kommer till hållbarhet.

Våra ekologiska produkter

Vi använder endast ekologiska och växtbaserade rengöringsmedel som är lokalt producerade i Stockholm. Alla tjänar på att vi städar ekologiskt och grönt.
Du får en sundare hemmiljö, vår personal mår bättre och vi skonar vår miljö från starka kemikalier.

Exempel på samarbeten och projekt

Ta emot ensamkommande flyktingungdomar, erbjuda en trygg praktikplats och introduktion i det svenska arbetslivet.
Fadderbarn, mestadels flickor i de Bolivianska höjderna så att de kan få en utbildning och gå klart skolan.
Genomgått en klimatanalys som kartlägger verksamhetens klimatpåverkan i samarbete med U & WE och Zeromission
Medverkat i motivationsfilmen Mission Possible som företagsexempel att följa i samarbete med Motivation.se för att nå FN’s Globala mål
Sponsar projektet Eco Now House där mätningar av KTH  utförs för att se skillnaden efter ekologisk städning.
Hållbart Näringsliv rekommenderar Balanzen som en reko partner på arbetsplatsen.
Vi skänker tyg och pysselmaterial till förskolor i Stockholm.
Vi samarbetar med Stadsmissionen när vi tömmer bohag.