balanzen i din vardag

Blogg

Sommarabonnemang

Sommarabonnemang

Sommarabonnemang Ta semester på riktigt och släpp tanken på hemmet, vem tar in posten och vattnar blommorna? Nu kan du teckna vårt sommarabonnemang helt utan bindningstid. Du väljer själv hur ofta och hur många gånger vi ska komma. Fast pris 350 kr Vi vattnar blommor […]

Städa med icke ekologiska rengöringsmedel försämrar lungkapaciteten.

Städa med icke ekologiska rengöringsmedel försämrar lungkapaciteten.

Följande text är hämtad från Tidningen RENT och visar tydligt varför vi valt att enbart städa med naturliga och växtbaserade medel. För vår personals bästa och välmående. Städning sämre för kvinnor än för män Kvinnor som städar mycket, antingen professionellt eller i hemmet, riskerar att […]

Balans i vardagen

Balans i vardagen

Välkommen höst och välkommen till mer balans i vardagen med oss på Balanzen.

Vi tar hand om koja och slott, putsar, fixar och donar om ditt hem på allra bästa sätt. Vi anser att alla borde göra det som de är bra på, vad är din styrka? vad är du bäst på? eller vad vill du rent av lägga din tid på? Vill du hoppa i lövhögar och njuta av den krispiga höstluften eller vill du tvätta och städa?

Anlita oss på Balanzen så får du mer tid och mer balans i din vardag, samtidigt som du hjälper en person att komma in i arbetslivet. Kan det bli bättre?

Jo förresten det kan det, när vi städar hos dig så städar vi enbart med underbara produkter från Gröna Gredelina, ekologiska så klart. Något annat är inte tänkbart.

Vi hjälper dig med vardagspussel och skapar samtidigt välbehövlig vardagslyx.

Back to business

Back to business

Skolstartsvecka och med det många som återgår till jobb och verklighet igen. Om du känner att du behöver vila lite efter semestern med barnen hemma hela dagarna med massa överskottsenergi och du tagit hand om markservicen hemma eftersom du “ändå inte jobbade” så finns vi […]

Vårsolen avslöjar allt- dags för fönsterputsning

Vårsolen avslöjar allt- dags för fönsterputsning

Vårsolen är äntligen här och med den glädjen och energin. Med ljuset kommer även alla detaljer fram och helt plötsligt ser vi allt. Tänk att man blir lika förvånad varje år! Fönstrena behöver putsas och köksluckor ses över. Fönsterputsningens och storstädningens tid är här. Våra […]

Smart house

Smart house

När det pratas om smart house tänker nog de flesta på avancerade tekniska lösningar och flashiga lösningar, men det är inte bara det som gör ett smart hem. När man pratar om smarta hem så ser vi att man blickar tillbaka till många gamla metoder.

För att kunna ta ställning till om ett hus verkligen är hållbart måste man ta hänsyn till flera aspekter. Förutom energi handlar det bland annat om husets livslängd, underhållsbehov och sociala förhållanden som inomhusklimat, hälsa och livskvalitet.
Vad gäller byggprodukter eller byggmaterial blir det stor skillnad mellan om man bara tar hänsyn till den miljöpåverkan som sker i råvaru- och produktionsfasen eller om man ser på hur miljön påverkas även när produkten har lämnat fabriken. Då blir det också en fråga om transporter, användning, underhåll och återvinning av material.

När EU ger riktlinjer för vad som ska räknas som hållbart byggande väger också hälsa och inomhusklimat tungt. I snitt tillbringar vi  mellan 70 till 90 procent av vårt liv inomhus, därför är det viktigt att inomhusklimatet fungerar och att vi inte blir sjuka av det. Vad är det då som säger att ett hus är hållbart?
Ett riktigt hållbart hus ska, förutom att vara trivsamt att bo i, bidra positivt till hela livsmiljön, genom att exempelvis generera mer energi än vad det gör av med, eller fungera som boplats även för djur och växter. Mycket likt hur vi bodde förr.

Genom att städa med växtbaserade och naturliga medel så bidrar vi med en stor faktor när det kommer till att skapa ett klimatsmart boende, de gör att man lättare kan rena vattnet och minskar på antalet ej nedbrytbara ämnen.

Just nu samarbetar vi med projektet Eco Now House där det görs mätningar för att jämföra det ekologiska fotavtrycket som skapas när man går över till ekologisk städning jämfört med ej ekologisk.

Sista minuten

Sista minuten

Ibland sker oväntade saker även i vårt välplanerade och strukturerade samhälle. Saker kan dyka upp i sista minuten. Du kanske fick det där drömjobbet och vill fira med middag och mys men hemmet är uppochner. Ni är på väg hem från BB och kommer på […]

Flyttstädning

Flyttstädning

Våren är en typisk flyttperiod, många ser det som den ultimata perioden att flytta på. Mycket ska göras vid en flytt, saker ska packas ner och sedan packas upp. Det är styling, renovering och många beslut som ska tas. Flyttstädning borde inte vara en av […]

Hemstädning

Hemstädning

Få saker sätter mer guldkant på vardagen än att få hjälp med hemstädningen. Att komma hem till ett nystädat hem är en av de skönaste känslorna. Inte så konstigt med tanke på att vi arbetar hela dagen och när vi kommer hem vill vi koppla av och inte starta på nästa arbetspass med att städa och plocka undan. Balanzen har tagit hand om Stockholmarnas hem under mer än 10 år och vi kan vår sak. Att det är ekologiskt och naturligt ser vi som en självklarhet. När vi startade Balanzen i början av år 2006 så fanns det inget företag som erbjöd hemstädning direkt till privatkund. Du kunde få det som en löneförmån via ditt företag men inte direkt till privatperson, orättvist tyckte vi och startade tjänsten hemstädning. Efter något år kom RUT-avdraget och flera företag följde i spåret. Vi är stolta över att ha kunder som varit med oss sedan starten, hela 11 år av Balanz i vardagen. Om du önskar lite hjälp och mer balans i din vardag så är du välkommen att läsa mer om vår tjänst hemstädning  och våra priser här.

Nytt produktivt år

Nytt produktivt år

Varmt välkomna till ett nytt Balanzen och ett nytt välbalanzerat år och välkomna till vår nya hemsida, vi gjort en mindre rokad, det var helt enkelt dags att göra en storstädning och damma av den gamla sidan. Vi har gjort vårt bästa för att förbättra […]