Blogg

MÖBELTVÄTT I HEMMET GER MÖBLERNA NYTT LIV

MÖBELTVÄTT I HEMMET GER MÖBLERNA NYTT LIV

Genom att boka möbeltvätt i hemmet förlänger du dina möblers livslängd. Fräscha upp din soffa och rengör din madrass. Varför inte passa på nu när våren är på ingång att ge dina möbler ett lyft, en riktig djuprengöring. Kanske har du köpt en soffa second […]

INFÖR JUL OCH ALLA HELGER

INFÖR JUL OCH ALLA HELGER

Sista månaden på året och vi har mycket att göra, Vi putsar och fejjar, fönster ska bli rena inför 1: advent. Golv ska skuras och varje vrå gnistra! Under december har vi bråda dagar på Balanzen och vi fejjar som i den bästa av tomteverkstäder. […]

Vi förenklar våra abonnemnag fr o m 1 jan 2019

Vi förenklar våra abonnemnag fr o m 1 jan 2019

Nytt år innebär nya förenklade rutiner, välkommen till städbanken.

Efter 12 år är det dags att göra en ordentlig storstädning och vi ersätter våra befintliga abonnemang med nya förenklade abonnemangsformer.

Vi går över till en städbank.

Den 1 januari 2019 byter vi ut ditt nuvarande abonnemang till en Fast prisplan. Abonnemanget innebär att du betalar en fast summa varje månad för de timmar vi kommit överens om för varje städtillfälle. Med abonnemang får du alltid lägre pris än om du skulle betala städningen löpande per timme eller enstaka tillfällen.

Du betalar lika mycket varje månad och priset är baserat på antal timmar, frekvens och storleken på ditt hem. För att göra det enkelt så har vi ett exempel nedan. Om du idag har 3 tim städning varannan vecka vilket innebar att du vissa månader betalade för 3 städningar och andra månader för två städningar så kommer du framöver att få en jämnt fördelad kostnad.

3 tim varannan vecka under 1 år = 26 tillfällen

26 x 3 tim= 78 tim på ett år utslaget per kalendermånad blir  6,5 tim i fast  månadsavgift

  • Om du behöver boka om, så har du möjlighet att göra det senast 24 tim före städtillfället, om du vill få dina timmar till godo. Timmarna ligger då kvar i din timbank och kan användas vid ett annat tillfälle. Du kan maximalt spara 6 städtillfällen i timbanken /år. De innestående timmarna kan också användas till andra tjänster, såsom storstädning, fönsterputsning, strykning och tvätt.
  • Behöver du beställa fler tjänster så som flyttstädning så får du en tilläggsfaktura.

Du kan ladda ner och läsa nya avtalet HÄR

Vi hoppas du blir nöjd med bytet till fast pris och passar påminna om att röda dagar avbokas per automatik samt att önska er en riktigt fin,  ren Jul och Gott nytt År! .

Hälsningar

Balanzen

Sommarabonnemang

Sommarabonnemang

Sommarabonnemang Ta semester på riktigt och släpp tanken på hemmet, vem tar in posten och vattnar blommorna? Nu kan du teckna vårt sommarabonnemang helt utan bindningstid. Du väljer själv hur ofta och hur många gånger vi ska komma. Fast pris 350 kr Vi vattnar blommor […]

Städa med icke ekologiska rengöringsmedel försämrar lungkapaciteten.

Städa med icke ekologiska rengöringsmedel försämrar lungkapaciteten.

Följande text är hämtad från Tidningen RENT och visar tydligt varför vi valt att enbart städa med naturliga och växtbaserade medel. För vår personals bästa och välmående. Städning sämre för kvinnor än för män Kvinnor som städar mycket, antingen professionellt eller i hemmet, riskerar att […]

Balans i vardagen

Balans i vardagen

Välkommen höst och välkommen till mer balans i vardagen med oss på Balanzen.

Vi tar hand om koja och slott, putsar, fixar och donar om ditt hem på allra bästa sätt. Vi anser att alla borde göra det som de är bra på, vad är din styrka? vad är du bäst på? eller vad vill du rent av lägga din tid på? Vill du hoppa i lövhögar och njuta av den krispiga höstluften eller vill du tvätta och städa?

Anlita oss på Balanzen så får du mer tid och mer balans i din vardag, samtidigt som du hjälper en person att komma in i arbetslivet. Kan det bli bättre?

Jo förresten det kan det, när vi städar hos dig så städar vi enbart med underbara produkter från Gröna Gredelina, ekologiska så klart. Något annat är inte tänkbart.

Vi hjälper dig med vardagspussel och skapar samtidigt välbehövlig vardagslyx.

Back to business

Back to business

Skolstartsvecka och med det många som återgår till jobb och verklighet igen. Om du känner att du behöver vila lite efter semestern med barnen hemma hela dagarna med massa överskottsenergi och du tagit hand om markservicen hemma eftersom du “ändå inte jobbade” så finns vi […]

Vårsolen avslöjar allt- dags för fönsterputsning

Vårsolen avslöjar allt- dags för fönsterputsning

Vårsolen är äntligen här och med den glädjen och energin. Med ljuset kommer även alla detaljer fram och helt plötsligt ser vi allt. Tänk att man blir lika förvånad varje år! Fönstrena behöver putsas och köksluckor ses över. Fönsterputsningens och storstädningens tid är här. Våra […]

Smart house

Smart house

När det pratas om smart house tänker nog de flesta på avancerade tekniska lösningar och flashiga lösningar, men det är inte bara det som gör ett smart hem. När man pratar om smarta hem så ser vi att man blickar tillbaka till många gamla metoder.

För att kunna ta ställning till om ett hus verkligen är hållbart måste man ta hänsyn till flera aspekter. Förutom energi handlar det bland annat om husets livslängd, underhållsbehov och sociala förhållanden som inomhusklimat, hälsa och livskvalitet.
Vad gäller byggprodukter eller byggmaterial blir det stor skillnad mellan om man bara tar hänsyn till den miljöpåverkan som sker i råvaru- och produktionsfasen eller om man ser på hur miljön påverkas även när produkten har lämnat fabriken. Då blir det också en fråga om transporter, användning, underhåll och återvinning av material.

När EU ger riktlinjer för vad som ska räknas som hållbart byggande väger också hälsa och inomhusklimat tungt. I snitt tillbringar vi  mellan 70 till 90 procent av vårt liv inomhus, därför är det viktigt att inomhusklimatet fungerar och att vi inte blir sjuka av det. Vad är det då som säger att ett hus är hållbart?
Ett riktigt hållbart hus ska, förutom att vara trivsamt att bo i, bidra positivt till hela livsmiljön, genom att exempelvis generera mer energi än vad det gör av med, eller fungera som boplats även för djur och växter. Mycket likt hur vi bodde förr.

Genom att städa med växtbaserade och naturliga medel så bidrar vi med en stor faktor när det kommer till att skapa ett klimatsmart boende, de gör att man lättare kan rena vattnet och minskar på antalet ej nedbrytbara ämnen.

Just nu samarbetar vi med projektet Eco Now House där det görs mätningar för att jämföra det ekologiska fotavtrycket som skapas när man går över till ekologisk städning jämfört med ej ekologisk.

Sista minuten

Sista minuten

Ibland sker oväntade saker även i vårt välplanerade och strukturerade samhälle. Saker kan dyka upp i sista minuten. Du kanske fick det där drömjobbet och vill fira med middag och mys men hemmet är uppochner. Ni är på väg hem från BB och kommer på […]